ترویج سکولاریسم از رهگذر نفی عصمت ائمه علیهم السلام- محسن حیدری
چکیده :
نویسنده در این مقاله با اشاره به مطالب دکتر سروش در خصوص «ولایت باطنى و ولایت سیاسى» و تفکیک این دو مقوله از یکدیگر، ادله این مطلب را مورد نقد قرار داده است.
آقاى عبدالکریم سروش در فروردین 1377، بحثى در مورد «ولایت باطنى و ولایت سیاسى» در ضمن یک سخنرانى مطرح و مطالبى را پیرامون تحریف ولایت باطنى و سیاسى و تفکیک آندو از یکدیگر عنوان نموده و از جمله گفته است: «بنابراین على، در مقام رهبرى جامعه، على امام بود نه على ولى خدا. همین على به مردم مىگفت: «انى فى نفسى لست بفوق أن اخطى» من به خودى خود فوق خطا نیستم، ممکن است خطا بکنم، «فلاتکفوا عن مشورة بعدل او مقالة بحق». بنابراین از دادن مشورت عادلانه به من دریغ نورزید، سخن شما بهکار من مىآید. وقتى امیرالمؤمنینعلیه السلام این عبارت را مىفرمود، با مردم تعارف نمىکرد و مردم هم آن را تعارف تلقى نمىکردند.»
سخن در این است که چرا شخصى در هیأت یک اندیشمند فرهیخته براى به کرسى نشاندن نظریه موردپسند خویش، به گونهاى غیرمتناسب با روشهاى علمى به نصوص مورد اعتماد متشرعان دست مىیازد!؟ روش علمى استفاده از نصوص قرآن و نهجالبلاغه این است که نص موردنظر به صورت کامل و با ملاحظه همه قرائن متصل و منفصل، عقلى و نقلى، از قبیل سیاق، شأن نزول و متعلقات آن، اعم از قیود و استثناها و نیز مسائل اعتقادى قطعى مرتبط با موضوع و فارغ از هرگونه پیشداورى مورد مداقه قرار مىگیرد. در غیر این صورت تحلیلگر از تفسیر به رأى و تحریف معنوى آن نصوص و یا تفکر التقاطى سر در مىآورد. متأسفانه آقاى سروش در نقل قولى که از امیرالمؤمنینعلیه السلام نموده گرفتار این مشکل شده است. این مدعا از سه نظر قابل اثبات است:
:: موضوعات مرتبط:
اهل البیت علیهم السلام،
،
:: برچسبها:
محسن حیدری,
سکولاریسم,
عصمت ائمه علیهم السلام,
سروش,
[ ادامه مطلب ] |