تجزيه و تحليل ادبى خطبه حضرت زينب سلام الله علیها در كوفه - سيّد اسماعيل حسينى اجداد
چكيده :
خطبه حضرت زينب(سلام الله علیها) در اجتماع مردم كوفه با حمد و ستايش خدا و معرّفى خود به عنوان دختر پيامبر صلی الله علیه وآله شروع می شود و با توبيخ و سرزنش مردم كوفه ادامه و با همين مضمون خاتمه می يابد. از اين رو، سياق كلّى خطبه توبيخ كوفيان است.
حضرت زينب(سلام الله علیها) گريه ظاهرى مردم را زير سؤل می برند و آنان را بسان احمقى فرض می كنند كه رشته هاى ايمانى خود را بعد از تابيدن محكم، پاره پاره كردند و همه اعمال نيك خود را در نزد خدا ضايع كرده و از اين رو، مستحقّ خشم خدا و جاودانگى در عذاب شده است.
در جاى جاى اين خطبه زيبا، استفاده از ايجاز، مجاز، اقتباسات قرآنى و ديگر شيوه هاى بيانى، به خصوص استعاره تمثيليّه، بسيار چشمگير بوده و به زيبايى خطبه افزوده؛ به گونه اى كه با استفاده از مثلهاى قرآنى و شيوه هاى بيانى زيبا، اعمال زشت كوفيان به وضوح در نظرشان به تصوير كشيده شده است.
الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین
امروز روز بحث تفسیر است ولی قرآن ناطق، روح قرآن ، آن کسی که قرآن به او باقی است الی یوم القیامه ، او کیست؟
ما همه آشنا هستیم با روز عید غدیر ، اما درک این روز ، امری است که بدون مبالغه ، کل بشر عاجز اند از درک . چرا؟ هر گفته ای باید توأم با منطق و استدلال باشد.
شناختن روز غدیر متوقف است بر سه مطلب: یکی: معرفت خود این روز ، که روز با این که مشترک است از حیث زمان با بقیه ایام ، چه امتیازی داشته که انتخاب شده برای این زمانی خاص . هر زمان لایق هر زمانی نیست . همه جزئیات عالم به معیار است و حساب. وکل شئ عنده همه مقداری دارد و قدری ، معرفت خود اوست.
دوم : این روز، روز چیست و چه شده است در این روز؟ این بحث دوم.
سوم: روز کیست؟
:: برچسبها:
بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی-مد ظله- به مناسبت عید سعید غدیر1434,
[ ادامه مطلب ] |
متن خبر: همایش اندیشه های اعتقادی عاشورا با سخنان مهم حضرت آیت الله میلانی دامت بركاته برگزار گردید: به گزارش مسئول روابط عمومی بنیاد فرهنگی امامت ؛ حضرت آیت الله میلانی دامت بركاته در همایشی که در آستانه محرم در جمع امامت پژوهان مركز تخصصي امامت اهل بيت عليهم السلام و مبلغین امامت بنیاد فرهنگی امامت برگزار گردید بر ضرورت توجیه مردم در دهه عاشورا و نگرش محققانه پیرامون واقعه کربلا و شیعیان سیدالشهداء عليه السلام ، تأكيد كردند. ایشان با بیان اینکه با جدایی مردم از عترت، کار بجایی رسيد که حتی قرآن كريم تیرباران شد. طیّ 50 سال بعد از پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله وضعیت جهان اسلام بگونه ای شد که رفع این فاصله و برگشتن مجدد این امت به قرآن و عترت، نیاز به مُهجه ی سیدالشهداء عليه السلام داشت. آیت الله میلانی در ادامه افزودند: واقعه کربلا برای یهودیان و نصرانی ها و ملحدین، یک واقعه بهت آور به حساب می آید که چگونه یک انسان حاضر می شود برای عقیده اش اینگونه تذهیه کند اما در مقابل افرادی دانسته یا ندانسته می گویند حضرت سیدالشهداء عليه السلام با قطع نظر از عصمت نمی دانستند که به شهادت خواهند رسید، در حالیکه اگر ما عصمت را از سیدالشهداء عليه السلام بگیریم دیگر چیزی باقی نمی ماند.
در دیدار آقای دکتر احمد احمدی (ریاست سازمان سمت) با معظم له : انتقاد حضرت آیت الله العظمی سیستانی از تدریس فلسفه ملاصدرا و ترویج آراء انحرافی ابن عربی در حوزه و دانشگاه
در دیداری که رییس سازمان مطالعه و تدوین کتاب های علوم انسانی دانشگاه ها – «سمت» - جناب آقای دکتر احمد احمدی با حضرت آیت الله العظمی سیستانی داشتند ، معظم له با ابراز نگرانی از وضعیت علوم انسانی در کشور ، از تدریس فلسفه ملاصدرا و ترویج آرای باطل و انحرافی محی الدین ابن عربی (خصوصا در باب معاد) انتقاد کردند و بر ضرورت اصلاح این رویکرد تاکید نمودند ۱ .
:: موضوعات مرتبط:
صوفیه و عرفا!،
فلاسفه چه میگویند!،
، :: برچسبها:
آیت الله العظمی سیستانی, آیت الله سیستانی, آیت الله کاشانی, ابن عربی, اجتهاد, احمد احمدی, ادب, ادعای مکاشفات, استفتاء, اسلامی, اعتقادات, انتقاد, انحراف, بهشتی, تقوا, حقوقی, خرافات, دکتر کاشانی, دیانت, ریاست انتشارات سمت, سازمان سمت, سیاست, شفعه, عقیده, علم, علوم انسانی, فرانسه, فلسفه, معاد, ملاصدرا,
[ ادامه مطلب ] |
ابن عربی و نسبت دادن عدم آگاهی به حضرت ابراهیم (علیه السلام) و هم صدایی با یهود
ابن عربی رؤیای ابراهیم (علیه السلام) را – که در خواب دید فرزندش را ذبح می کند – خطا می داند و همچنین بر خلاف نصوص اسلامی که از اسماعیل علیه السلام به عنوان ذبیح نام برده اند ، اسحاق علیه السلام را (طبق کتاب تورات سفر تکوین، باب۲۲ آیه۲) ذبیح معرفی می نماید.
دکتر محسن جهانگیری در این باره می نویسد:
انتقاد شدید که ابن عربی گفته است: «ابراهیم(علیه السلام) خطا کرد در خواب خود و خواست اسحاق(علیه السلام) را ذبح نماید»
:: موضوعات مرتبط:
صوفیه و عرفا!،
، :: برچسبها:
آثار ابن عربی, آشتیانی, ابراهیم (علیه السلام), ابن عربی, اجماع, اسحاق, اسماعیل, ذبیح, رؤیا, سفر تکوین, شارح, عصمت, فصوص الحکم, فصّ اسحاقی, نصوص, کتاب تورات, یهود,
[ ادامه مطلب ] |
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
فروشگاه آنلاین
و آدرس
onlineeshop.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده
گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا
آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است.
مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند
از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله،
صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.